Kuvien ja videoiden ottaminen

Miten otan kuvan tai videon Scoopshotilla?

Kun näet jotain kiinnostavaa, käynnistä Scoopshot-sovellus, valitse sopiva tehtävä ja paina kameranappia. Kuvat lähtevät myyntiin kyseiseen tehtävään. Uutiskuvat menevät heti myyntiin kaikille Scoopshotin mediakumppaneille.

Voit lähettää kuvia mihin tahansa sovelluksessa näkyvään tehtävään. Jos et näe tehtäviä, varmista, että olet sallinut Scoopshotin käyttää sijaintitietojasi. Tehtävät lähetetään sijaintisi perusteella.

Millainen on hyvä Scoopshot-kuva?

Mitä parempia kuvia otat, sitä helpommin ne käyvät kaupaksi ja sitä enemmän tienaat rahaa. Kuvan laadulla on suuri merkitys!

Hyvä Scoopshot-kuva on ajankohtainen ja kiinnostava, ja se täyttää kuvaustehtävän tarpeet. Hyvässä uutiskuvassa näkyy jotain mediaa ja suurta yleisöä kiinnostavaa - jotain sellaista, josta itsekin kertoisit kavereillesi. Hyvä kuva on aina tuore, joten muista pitää puhelimesi valmiina ja lähetä ottamasi kuvat mahdollisimman pian. Muista myös täyttää kuvan tiedot huolellisesti lähetyksen yhteydessä - näiden tietojen avulla ostajat löytävät kuvasi paremmin.

Kuvaa aina mieluiten Scoopshot-sovelluksella. Päivitä myös profiiliisi koko nimesi ja puhelinnumerosi. Yhdessä nämä tekijät parantavat kuvasi autenttisuutta ja tekevät kuvista helpommin myytäviä.

Kiinnittämällä huomiota kuvien laatuun parannat niiden myyntimahdollisuuksia. Pyri ottamaan teknisesti hyviä kuvia: pidä kamera vakaana ja muista, että valaistuksella on suuri merkitys. Mene tarpeeksi lähelle kuvauskohdetta, mutta älä vaara-alueelle. Älä muokkaa tai rajaa kuviasi, äläkä käytä kamerasuotimia tai -filttereitä.

Mitä ovat kuvaustehtävät ja kuinka voin saada tehtäviä?

Tehtävät ovat Scoopshotin tai mediayritysten lähettämiä kuvaustoimeksiantoja. Lue aina tarkasti tehtävän kuvaus, jotta tiedät, millaisia kuvia tarvitaan. Lähetä kuvia kyseiseen tehtävään painamalla tehtävän kohdalla kameranappia. Lähetä aina luovia, itse ottamiasi kuvia, jotka täyttävät tehtävänannon.

Jos sovelluksessasi ei näy tehtäviä, varmista, että olet sallinut Scoopshotin käyttää sijaintitietojasi. Tehtävät lähetetään puhelimen sijainnin perusteella.

Tarvitsenko luvan julkisella paikalla kuvaamiseen?

Julkisella paikalla kuvaamiseen liittyvät säännöt vaihtelevat maasta ja paikasta toiseen, joten on hyvä tutustua paikallisiin käytäntöihin. Monet maat, osavaltiot tai kunnat sallivat julkisen kuvaamisen, eli kuvaaminen kaduilla ja julkisissa rakennuksissa on sallittua.

Saanko kuvata ihmisiä?

Jos henkilö on julkisella paikalla, hänet yleensä voi kuvata valokuvaan tai videolle. On kuitenkin aina selkeintä käydä kysymässä kuvattavan henkilön lupa, varsinkin jos hänet voidaan tunnistaa kuvasta. Jos olet yksityisellä alueella, kuten yksityisasunnossa tai liiketiloissa, tarvitset aina kuvausluvan. Älä ota kuvia ihmisistä yksityistiloissa heidän tietämättään.

Onko tunnistettavien ihmisten kuvaaminen sallittua?

Julkisuuden henkilöitä lukuun ottamatta sinulla tulee olla lupa kuvan myymiseen ja julkaisemiseen kaikilta kuvasta tunnistettavissa olevilta henkilöiltä. Jos kyseessä on uutismedialle menevä uutiskuva, tämä ei kuitenkaan ole tarpeellista. Osassa Scoopshot-tehtäviä edellytetään erillisen kuvausluvan allekirjoittamista, ja sovellus ohjaa sinua kuvausluvan täyttämiseen. Näissä tehtävissä kuvauslupa on aina pakollinen. Lue lisää kuvausluvasta Scoopshotin Käyttöehdoista.

Voinko lähettää muokattuja kuvia tai videoita?

Scoopshot-kuvia ja -videoita ei saa muokata tai rajata. Älä myöskään käytä minkäänlaisia kameraefektejä tai -filttereitä.

Muista, että kuvan arvon määrittää sen sisältö - eivät efektit tai filtterit.

Millainen on hyvä Scoopshot-video?

Samat vinkit pätevät niin kuviin kuin videoihinkin. Valitse kiinnostava kuvauskohde. Siirry niin lähelle, että yksityiskohdista saa selvää. Rajaa otoksesi hyvin. Pidä kamera vakaana. Mikä tärkeintä, kerro visuaalinen tarina: mitä tapahtuu, missä, kenelle ja miksi tämä on tärkeää.

Pidä videon pituus lyhyenä ja mene suoraan asiaan. Kuvaa video vaakatasossa. Käytä hyväksesi äänentallennusta - joskus voi olla myös hyvä idea puhua videon päälle, joskus taas on hyvä antaa tapahtumien puhua puolestaan.

Muista lisätä videoon hyvä kuvausteksti. Hinnoittele video järkevästi.

Rahan ansaitseminen

Miten ansaitsen rahaa Scoopshotilla?

Ansaitset rahaa kaikista myydyistä kuvista. Kaikki tehtäviin lähetetyt kuvat menevät myyntiin tehtävän tekijälle. Uutiskuvat menevät myyntiin kaikille Scoopshotin mediakumppaneille ympäri maailmaa.

Uutiskuvien ja -videoiden kohdalla sinä määrität otoksen hinnan. Tehtäväkuvissa on puolestaan tehtävän tekijän määrittelemä hinta.

Ketkä ostavat Scoopshotista kuvia ja videoita?

Kuka tahansa voi ostaa Scoopshotiin lähetettyjä otoksia. Yksityishenkilöiden lisäksi yli 70 suurta uutismediaa käyttää Scoopshotia uutiskuvien hankkimiseen. Ostajien määrä kasvaa jatkuvasti, kun uudet mediayritykset, brändit ja toimistot alkavat käyttää Scoopshotin palveluita.

Voinko myydä saman kuvan usealle ostajalle?

Kyllä. Saman kuvan voi yleensä ostaa useampi kuin yksi ostaja.

Miten saan rahat itselleni?

Korvaus myydyistä otoksista maksetaan Scoopshot-tilillesi. Voit siirtää rahat pankkitilillesi painamalla Tilitä-nappia sovelluksen Asetukset-sivulla. Täytä pyydetyt tiedot ja seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Sinulla ei ole kiirettä tilittää ansaitsemiasi rahoja itsellesi: voit kerätä Scoopshot-tilillesi suuremman summan ja lunastaa sitten kaiken kerralla.

Maksutavasta riippuen siirtoon voi mennä muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Tuettuja maksutapoja ovat esim. pankkisiirto ja PayPal.

Täytyykö minun maksaa veroa Scoopshot-ansioista?

Kyllä. Seuraa sovelluksen antamia ohjeita.

Mistä saan tiedon myydyistä kuvista tai videoista?

Kun joku ostaa otoksesi, saat siitä ilmoituksen puhelimeesi.

Kuvien oikeudet

Kuka omistaa Scoopshotille lähettämäni kuvan tai videon oikeudet?

Kun lähetät kuvan tai videon Scoopshotiin, annat käyttöehtojen mukaisesti Scoopshotille oikeuden käyttää kuvaa palvelussaan. Kaikki palvelussa olevat kuvat ovat myynnissä eikä niitä voi julkaista ilman asianmukaista lupaa ja oikeuksia.

Scoopshotilla on pysyvä oikeus kuvien oikeuksien siirtoon myyjältä ostajalle. Scoopshot myös varmistaa, että sinä kuvaajana saat kuvastasi sovitun korvauksen. Lue lisää oikeuksista Scoopshotin käyttöehdoista.

Jos kuvani myydään, kuka omistaa sen oikeudet?

Ostajat voivat hankkia itselleen lisenssioikeuden kuvan julkaisemiseen esimerkiksi verkossa tai lehdissä.

Mikäli ostaja hankkii itselleen yksinoikeuden kuvaan, kaikki kuvan oikeudet siirtyvät ostajalle ja kuva poistetaan myynnistä.

Julkaistaanko nimeni kuvien yhteydessä?

Mikäli annat siihen sovelluksessa luvan, uutisjulkaisuissa julkaistujen kuvien yhteydessä voidaan julkaista myös sinun nimesi kuvan ottajana. Scoopshot voi myös näyttää nimesi myytävien kuvien yhteydessä.

Halutessasi voit myös pysyä anonyyminä. Katso lisää sovelluksen asetuksista.